Mirror Mirror (2012)

review

Het verbaast me altijd wanneer filmstudios rond dezelfde tijd dezelfde soort films uitbrengen. Dit jaar lijkt het sprookje van Sneeuwwitje populair te zijn, want naast Mirror Mirror is er ook Snow White and the Huntsman. Mirror Mirror was echter de eerste film die verscheen en is geregisseerd door Tarsem Singh (The Fall, Immortals). Hij heeft z’n naam gemaakt met films met een zeer extravagante unieke visuele stijl en keek er dan ook naar uit wat hij van het verhaal heeft gemaakt.

Die unieke look van zijn films had hij mede te danken aan de unieke kostuums die ontworpen werden door ontwerper Eiko Ishioka. Helaas is ze begin dit jaar overleden en is Mirror Mirror de laatste film waaraan ze samen met Singh gewerkt heeft. Ook hier heeft ze echter weer laten zien dat ze een oog voor het bijzondere had. Tarsem weet het geheel weer prachtig in beeld te brengen, op de manier die je van hem verwacht en sprookjes lijken dan ook perfect bij z’n stijl te passen.

Mirror Mirror is gebaseerd op het originele sprookje, maar maakt z’n eigen kleine wijzigingen om het een unieke ervaring te maken. Zo is Sneeuwwitje niet zo hulpeloos als je zou verwachten. De gemene koningin wordt door Julia Roberts gespeeld die duidelijk plezier heeft in het spelen van haar rol. De film zit vol met grappen (die sommigen waarschijnlijk erg flauw vinden), maar het was het type humor waar ik erg van kan genieten. Het verhaal ken je misschien al, maar het wordt op originele wijze verteld en het ziet er uit en voelt aan als een echt sprookje.

Score: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.