De vele gezichten van… Brad Pitt

An overview of the many roles of Brad Pitt

Het is een tijdje geleden, maar het is weer tijd voor een nieuwe “Vele gezichten van…”, deze week met acteur Brad Pitt. Pitt werd geboren in 1963. Hij was erg sportief toen hij opgroeide. Toen hij klaar was met z’n middelbare school, ging hij naar de University of Missouri in 1982. Hij koos daar voor journalisme en was geïnteresseerd in reclame. Wat hij echter ook interessant vond was acteren en hij verliet de universiteit twee weken voordat hij zou slagen om naar Los Angeles te verhuizen. Hij had z’n eerste rollen in 1987 en verscheen in verschillende TV series zoals Dallas, Growing Pains en 21 Jump Street. Zijn eerste hoofdrol was in de film The Dark Side of the Sun in 1988, maar de film werd bijna tien jaar later pas uitgebracht. Z’n doorbraak dankte hij aan z’n rol in Thelma and Louise in 1991. Hij is een aantal malen voor een Oscar genomineerd, maar heeft het beeldje nog niet weten te winnen.

Click to enlarge

Pitt heeft een aantal fantastische rollen gespeeld en een favoriet uitkiezen is moeilijk. Hij was fantastisch in Fight Club, Seven, 12 Monkeys, Burn After Reading en Snatch en ik kan eigenlijk geen favoriet kiezen.

Wat is jouw favoriete Brad Pitt rol?

Gerelateerde artikelen:

3 reacties op “De vele gezichten van… Brad Pitt

  1. Pingback: World War Z (2013) - De Filmkijker

  2. Pingback: War Machine (2017) – Recensie | De Filmkijker

  3. Pingback: Thelma & Louise (1991) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.