Sleepless Night (2011)

Sleepless Night review

Zoals je waarschijnlijk inmiddels weet, ben ik een groot fan van Franse thrillers. Ik heb er de laatste tijd een aantal gezien die allemaal fantastisch waren. Ik hoorde over deze film toen ik naar de podcast van Slashfilm luisterde, waar het beschreven werd als “Die Hard in een nachtclub”, dus ik was meteen geïnteresseerd. Weet deze film dat waar te maken of verwachtte ik er te veel van?

Dit is een film die geen tijd verspilt om je midden in de actie te gooien. Al in de eerste vijf minuten heb je een overval gezien, een moord, een achtervolging en een kidnapping. Vincent (Tomer Sisley) is de hoofdpersoon van het verhaal. Hij is een agent wiens zoon gekidnapped is en om hem terug te krijgen moet hij drugs naar de baas van een nachtclub brengen. Hij gaat er naar toe en wanneer hij er eenmaal is biedt de film non stop actie. Je leert de club er goed kennen aangezien hij er constant door heen loopt terwijl hij zijn zoon probeert terug te krijgen. Criminelen en politie die zich ook in de club bevinden zijn echter obstakels die zijn plan en ontsnapping moeilijk maken.

Is de film te vergelijken met Die Hard? Dat zou ik niet zeggen, behalve dat het zich allemaal op één locatie afspeelt en de hoofdrolspeler een politie agent is. Het maakt echt niet uit dat de vergelijking niet helemaal opgaat. De film biedt een fantastisch ballet van actie waarin Vincent ter plekke dingen moet verzinnen om z’n tegenstanders te slim af te zijn. Alhoewel ik de film wel iets te lang vond, is het er wel eentje die je niet mag missen als je van actiefilms houdt.

Score: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.