Bad Ass (2012)

Bad Ass (2012)

Heb je een film instinct? Dat gevoel dat wanneer je naar een poster of trailer kijkt meteen weet of een film goed of slecht is? Bij het eerste nieuws over deze film was ik er al redelijk zeker van dat het niet een film was die de moeite waard was. Toch besloot ik de trailer een kans te geven.

De trailer is eigenlijk een kopie van de Youtube hit “Epic Beard Man” waar een oude man met een baard in een bus ruzie heeft met een andere passagier die denkt hem wel te kunnen verslaan. Wanneer hij vervolgens de oude man aanvalt verdedigt deze zich en overmeestert zijn aanvaller.
Het intrigeerde me dat dit Youtube filmpje als basis voor deze film genomen was, met Danny Trejo in de rol van de oude man en besloot de film toch een kans te geven, ondanks het feit dat ik een hele slechte film verwachtte. Het bleek dat een filminstinct het af en toe mis kan hebben.

Bad Ass (2012)

Danny Trejo speelt een man die een moeilijk leven heeft gehad nadat hij gewond raakt gedurende de Vietnam oorlog. Hij verkoopt al jaren hot dogs uit z’n eigen kraampje, maar krijgt als bijnaam Bad Ass wanneer hij zichzelf beschermt als hij in de bus door skinheads aangevallen wordt. Wanneer z’n moeder overlijdt trekt hij haar huis in en vraagt een andere Vietnam veteraan om bij hem te komen wonen. Er gebeurt iets met z’n huisgenoot en hij zweert wraak.

Waar deze film me sterk aan deed denken waren de actiefilms van de jaren tachtig en negentig. Ze waren niet erg ingewikkeld, waren vaak voorspelbaar en hadden een hoofdrolspeler die iedereen met z’n vuisten versloeg. Het type films dat sterren maakte van Jean-Claude Van Damme, Chuck Norris en Steven Seagal. Het is dan ook niet moeilijk voor te stellen dat de hoofdrol in deze film door één van hen zou kunnen worden gespeeld. De reden waarom ik altijd genoot van die films (nog steeds trouwens) is omdat het gaat over één man die bijna onverslaanbaar lijkt te zijn, ongeacht het aantal mensen dat tegenover hem staat. Trejo speelt de rol voortreffelijk en slaagt er in om genoeg karakter in z’n personage te stoppen.

Bad Ass (2012)

Dit is een low budget film en dat wordt snel duidelijk bij de special effects, maar het maakte me allemaal niet uit. Het deed me denken aan die oudere actiefilms en als je daar fan van bent dan moet je deze film zeker gaan bekijken.

2 reacties op “Bad Ass (2012)

  1. Pingback: Recensie: Bad Asses (2014) - De Filmkijker

  2. Pingback: Recensie: Bad Asses on the Bayou (2015) - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.