Comic-Con Episode Four: A Fan’s Hope (2011)

review

Als je van comics, video games of films houdt (aangezien je dit leest is de kans groot dat dat het geval is) dan heb je waarschijnlijk ook wel eens van de Comic-Con gehoord. Het is een jaarlijkse beurs waar fans van deze vormen van entertainment bij elkaar komen om het laatste nieuws te horen, nieuwe merchandise te kopen of zich simpelweg uit te dossen in de outfit van hun favoriete karakter. Je kan zeggen dat het een bijeenkomst van geeks en nerds is, maar aangezien deze vormen van entertainment inmiddels mainstream zijn is het redelijk gewoon geworden om ergens fan van te zijn. Deze nieuwe documentaire van Morgan Spurlock kijkt naar de beurs en de mensen die beurs bezoeken.

Laat me als eerste duidelijk maken dat wanneer je geen fan bent van Morgan Spurlock, je deze documentaire rustig kan kijken. Hij heeft het geregisseerd, maar komt nergens in de film voor en je hoort ook z’n stem niet. De documentaire bestaat uit beelden die op de vloer van de beurs geschoten zijn en een groot aantal interviews met onbekende en bekende mensen zoals Joss Whedon, Kevin Smith, Seth Rogen en Seth Green.

De film volgt verschillende mensen. Er zijn twee striptekenaars die er hun baan van willen maken en de beurs als een kans zien. Er is een vrouw die kostuums maakt gebaseerd op de Mass Effect games. Een verzamelaar wordt gevolgd die z’n zinnen heeft gezet op een specifiek actiefiguur. Er is een stelletje dat de beurs bezoekt en waarbij de man zijn vriendin ten huwelijk wil vragen. Als laatste zien we een comicbook verkoper die van plan is één van de meest zeldzame comics wil verkopen voor een bedrag dat je bijna niet kan voorstellen.

Het zijn een hoop verschillende verhalen, maar de documentaire slaagt er in om ze op een manier te laten zien waardoor ze allemaal goed te volgen zijn. Omdat er zo veel mensen worden gevogld betekent dit wel dat sommige verhalen niet erg diepgaand zijn. Het verhaal over de verzamelaar is daar een voorbeeld van.

review

Uiteindelijk heb ik erg van deze documentaire genoten. Als je maar enigszins een beetje liefde hebt voor Comic-Con dan zal deze film je prima vermaken. Het viert het bestaan van de beurs en laat zien wat de ervaring van het bezoeken ongeveer inhoudt. Het bevat grappige momenten, maar weet zo nu en dan ook je emoties te raken. De documentaire is direct te huren via iTunes.

Score: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.