De vele gezichten van Matt Damon

Welkom bij alweer de 25e “vele gezichten van…”, deze week met Matt Damon!

Damon groeide op in Cambridge, Massachusetts en woonde dichtbij Ben Affleck, waarmee hij vanaf jonge leeftijd vrienden mee was en waar hij nog steeds mee samenwerkt. Op school acteerde hij in diverse toneelstukken. Hij ging vervolgens naar Harvard University maar slaagde daar niet omdat hij besloot om naar LA te verhuizen om een acteercarrière te beginnen. Hij begon in kleine films (zijn eerste rol was toen hij 18 was in Mystic Pizza) en speelde samen met Gene Hackman in Geronimo: An American Legend in 1992. Hij toonde dat hij heel wat wilde doen voor z’n rollen toen hij in 1996 18 kilo kwijtraakte voor zijn rol in Courage Under Fire (hij moest daarna jaren medicatie slikken omdat het een groot effect had op z’n lichaam). Hij brak echt door met Good Will Hunting. Samen met Ben Affleck won hij een Oscar voor Best Original Screenplay. Hij verscheen in populaire franchises als de Oceans films en de Jason Bourne serie.

Klik om te vergroten

M’n favoriete rol is die van Jason Bourne, helemaal omdat hij wat Nederlands spreekt in de eerste film.

Wat is jouw favoriete Matt Damon rol?

Gerelateerde artikelen:

2 reacties op “De vele gezichten van Matt Damon

  1. Pingback: Recensie: The Martian (2015) - De Filmkijker

  2. Pingback: The Great Wall (2017) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.