Game Change (2012)

Recensie Game Change

Als Nederland volg ik de verkiezingen in Amerika tot op zekere hoogte, maar ken ik niet alle details. Je weet wie er voor elke partij in de running is en leest/ziet wat achtergrond informatie, maar daar blijft het ongeveer bij. Game Change kijkt naar de verkiezingen van 2008, toen Obama en McCain strijdden om een plek in het witte huis.

De historische race wordt op fascinerende wijze nagespeeld en de film probeert te laten zien wat er zich achter de schermen afspeelt, wat het betekent om campagne te voeren. Het laat zien hoe het kamp van McCain uiteindelijk voor Palin koos als “running mate” om er voor te zorgen dat ze de achterstand die ze hadden op Obama te laten verdwijnen. Palin leek de perfecte kandidaat te zijn, maar naarmate de tijd vorderde begon ze flinke imago problemen te krijgen. Er werden veel grappen over haar gemaakt, maar Game Change doet dit niet.

Het maakt Palin een mens en laat zien wat het effect op haar is. Ze is een kandidaat die gebukt gaat onder alle aandacht en de verwachtingen. Dankzij voortreffelijk acteerwerk van Julianne Moore geef je om haar karakter, maar ze is niet de enige die opvalt. Zowel Woody Harrelson als Steve Schmidt als Ed Harris (die compleet verdwijt in zijn rol) als McCain. Na het zien van Game Change krijg je een idee over wat campagne voeren betekent. Als je enigszins interesse hebt in politiek is het een film die de moeite waard is.

Score: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.