The Grey (2012)

Liam Neeson heeft de afgelopen jaren een comeback gemaakt als actiester sinds hij verscheen in het spannende Taken. In The Grey komt hij terecht in een ijskoude omgeving waarbij z’n tegenstanders het koude weer en een groep wolven zijn. Laat The Grey je huilen naar de maan van plezier of maakt het je hart zo koud als de sneeuw waar in het plaats vindt?

The Grey review

Het verhaal van deze film is niet erg moeilijk om samen te vatten. Het karakter dat Neeson speelt, Ottway werkt als professionele jager in opdracht van een oliemaatschappij om de medewerkers te beschermen van aanvallen. Wanneer het tijd is om terug te keren naar huis, stapt hij in een vliegtuig dat z’n bestemming nooit zal bereiken. Het stort neer en hij moet, samen met een aantal andere overlevenden, vechten voor z’n leven. De extreme omstandigheden zijn al zwaar, maar als er wolven verschijnen die hen proberen te doden wordt het nog moeilijker.
The Grey is een overlevingsfilm met een vijand die op elk moment kan toeslaan. Die spanning wordt goed gebruikt en levert een aantal schrikmomenten op. Natuurlijk ruzieën de mannen onderling ook over wat ze moeten doen en hoe ze kunnen overleven.

The Grey review

Hetgeen waar ik het meest van heb genoten bij deze film was het geluid. Normaal is dat iets wat me niet echt opvalt, maar hier was het overtuigend en eng op momenten, helemaal op het moment van de crash. Waar ik echter niet van heb kunnen genieten was de extreme voorspelbaarheid van het verhaal. Als je weet dat Liam Neeson de enige bekende acteur is, is het niet moeilijk om te raden wat er uiteindelijk zal gebeuren en zat ik te wachten op de volgende persoon die te prooi zou vallen aan de wolven. Ik had graag gezien dat het verhaal een aantal overwachte wendingen zou hebben, wat het geheel een stuk beter zou hebben gemaakt, maar werd teleurgesteld en liep koud de zaal uit.

Score: 6

Leave a Reply

Your email address will not be published.