De vele gezichten van… Al Pacino

An overview in pictures of the roles of actor Al Pacino in most of his movies

Pacino werd in 1940 geboren en groeide op in de Bronx. Hij stopte op z’n 17e met school en had verschillende baantjes om zijn passie te financieren, acteren. Hij ging naar de Herbert Berghof Studio waar hij heel veel leerde van Charlie Laughton. Met zijn ervaring probeerde hij zich in te schrijven voor de Actors Studio en hij werd uiteindelijk toegelaten. Voordat hij in films verscheen verscheen hij in verschillende theater producties.

Z’n eerste film was Me, Natalie in 1969, waarin hij slechts een kleine rol had. Hij viel op in die film en brak door toen hij Michael Corleone vertolkte in The Godfather (het was pas z’n derde filmrol), waarvoor hij een nominatie kreeg voor Best Supporting Actor. Het was niet z’n enige nominatie, hij ontving ze ook voor de films Dick Tracy, …And Justice for All, Glengarry Glen Ross, Serpico, Dog Day Afternoon en Scent of a Woman. Voor de laatste film won hij het beeldje.

An overview of the roles of actor Al Pacino

Click to enlarge

Hoe kies je je favoriete rol wanneer er hij er zoveel heel erg goed gespeeld heeft? Hij was fantastisch in the Godfather en Scarface, maar m’n favoriet is toch wel Carlito’s Way waarin hij een gangster speelt die niet langer deel uit wil maken van de criminele wereld, maar er toch weer ingetrokken wordt.

Wat is jouw favoriete Al Pacino rol?

Gerelateerde artikelen:

4 reacties op “De vele gezichten van… Al Pacino

  1. Pingback: De betere film: The Godfather vs. The Godfather: Part II - De Filmkijker

  2. Pingback: De Filmkijker Top 100 Films: 30-21 - De Filmkijker

  3. Pingback: Recensie: Danny Collins (2015) - De Filmkijker

  4. Pingback: The Insider (1999) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.