De vele gezichten van… Leonardo DiCaprio

Overview of the roles Leonardo DiCaprio played

Leonardo DiCaprio werd in 1974 geboren en begon zijn acteercarriere in reclames, waarna hij de stap naar TV maakte. Hij verscheen er in verscheidene zoals Parenthood, The New Lassie, Growing Pains en Roseanne. Zijn eerste filmrol was in Critters 3 uit 1993. Robert De Niro koost hem als acteur in This Boy’s Life. Hij kreeg een Oscar nominatie voor zijn rol in What’s Eating Gilbert Grape. Zijn grote doorbraak kwam echter toen hij de hoofdrol speelde in Titanic. Over de jaren heeft hij met vele grote regisseurs gewerkt zoals Martin Scorcese, Steven Spielberg, James Cameron, Christopher Nolan en Danny Boyle.

An overview of the roles of Leonardo DiCaprio

Click to enlarge

M’n favoriete rollen zijn z’n rol als oplichter in Catch Me If You Can en als undercover agent in The Departed.

Wat is jouw favoriete Leonardo DiCaprio rol?

Gerelateerde artikelen:

2 reacties op “De vele gezichten van… Leonardo DiCaprio

  1. Pingback: De Filmkijker Top 100 Films: 40-31 - De Filmkijker

  2. Pingback: De Tien: Beste acteurs “estafette race” | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.