Seeking Justice (2011)

Seeking Justice (2011) review

Door de jaren heen lijkt het alsof Oscar winnaar Nicholas Cage langzaam z’n focus verloren heeft als het gaat om het kiezen van goede films. Als kijker ben je niet langer gegarandeerd dat hij in kwaliteitsfilms speelt en dat heeft veel mensen teleurgesteld. Persoonlijk behoor ik niet tot die groep en kijk ik bijna elke film waarin hij speelt, zelfs als ik van te voren weet dat een film niet zo goed is. Reden daarvoor is dat Cage altijd wel vermakelijk is om naar te kijken, onafhankelijk van wat voor soort film het is. Als je echter geen fan van Nicolas Cage bent, is Seeking Justice een film die je moet zien?

Seeking Justice (2011) review

Het verhaal draait om Will Gerard (Nicolas Cage), een leraar die getrouwd is met Laura (January Jones) en erg gelukkig is. Dat verandert allemaal wanneer z’n vrouw op een avond wordt verkracht. Terwijl hij in het ziekenhuis wacht op z’n vrouw wordt hij benaderd door Simon (Guy Pearce) die hem de mogelijkheid geeft om de verkrachter te laten vermoorden. In ruil daarvoor wordt er verwacht dat hij iets in de toekomst voor Simon moet doen. Hij stemt toe en dat is het begin van een thriller waarin hij verstrikt raakt in een donker web dat gesponnen is door een geheime organisatie.

Seeking Justice (2011)

Als je geen fan bent van Nicholas Cage dan zal deze film je mening niet veranderen. Het idee van deze film is interessant, maar de uitvoering had beter gekund. Het verhaal heeft een aantal grote gaten (waarvan één van de grootste in het beginstuk zit) en je kan van te voren redelijk aanvoelen waar het geheel zich naar toe beweegt. Het is zeker geen meesterwerk en je mist niets als je besluit de film over te slaan. Als je ‘m echter wel wilt kijken dan is het een redelijk vermakelijke thriller voor op een vrijdagavond.

Score: 7

3 reacties op “Seeking Justice (2011)

    • In mijn ogen kan Nicolas Cage weinig verkeerd doen (alhoewel hij af en toe in verschrikkelijke films speelt), maar de film was beter dan ik verwachtte 🙂

      • Nic Cage is natuurlijk geweldig, maar ik ben bang dat hij het niveau van “vroeger” niet meer gaat halen 🙁 Maar ik ben het helemaal met je eens hoor, het zijn toch altijd wel vermakelijke films waar hij in mee speelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.