Tower Heist (2011)

Tower Heist review
Films over roofovervallen maken al een lange tijd deel uit van de filmhistorie. Er zijn de oude klassiekers als The Asphalt Jungle, Rififi en The Italian job, maar ook meer recente films als Ocean’s Eleven en Heat. Het is een genre dat leuk is voor het publiek om te kijken en het verhaal draait meestal om een klein team dat een super beveiligde plek probeert binnen te komen om iets in handen te krijgen. Als kijker wil je dat ze slagen. Tower Heist biedt dit ook, maar weet het zich te meten aan de eerdere klassiekers?

Tower Heist review

De film is gevuld met een grote cast aan sterren waaronder Ben Stiller, Eddie Murphy, Matthew Broderick en Casey Affleck en kan daardoor makkelijk worden vergeleken met een film als Ocean’s Eleven, alhoewel het hier voornamelijk om komieken gaat. De film is niet zo de gladheid en glans heeft als de Ocean’s film is het duidelijk dat de sterren de reden moeten zijn om ‘m te kijken.

Josh Kovacs (Ben Stiller) is de manager van één van de meest exclusieve hotels in New York en zorgt er voor dat iedereen die er verblijft alles hebben wat ze maar zouden willen. Hij is erg streng en verwacht perfectie van al z’n medewerkers. Arthur Shaw (Alan Alda) is één van de gasten die in het hotel woont en Josh heeft een goede relatie met hem. Hij vertrouwt ‘m volledig en geeft hem zelfs al het geld van de medewerkers om het te investeren.
Wanneer de FBI Shaw echter arresteert komt hij er achter dat hij voor de gek is gehouden en besluit hij samen met andere medewerkers om zijn apartement bovenaan het gebouw proberen binnen te dringen om hun geld terug te krijgen.
Het verschil met andere films in het genre is dat het hier om rovers gaat die geen criminelen zijn en dan ook geen idee hebben hoe ze dat kunnen uitvoeren. Ze schakelen dan ook de hulp in van een straatcrimineel (Eddie Murphy).

Tower Heist review

De verschillende karakters hebben weinig diepgang, maar eigenlijk is dat niet zo’n probleem omdat het vooral om de interactie met anderen gaat en het slimmer zijn dan de slechterik. Natuurlijk belanden de mannen in verscheidene grappige situaties. De film heeft de nodige spanning maar weet niet het nivo van de klassiekers te bereiken. De film biedt licht entertainment en als dat alles is wat je er van verwacht dan is het een vermakelijke film.

Score: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.