The Adventures of Tintin (2011)

The Adventures of Tintin review
De film is inmiddels beschikbaar en aangezien ik ‘m gemist had in de bioscoop was het een kans om ‘m eindelijk te zien. Ik keek er naar uit. De Kuifje boeken heb ik nooit gelezen, dus ik heb geen idee in hoeverre de film hetzelfde is, maar het feit dat Spielberg en Peter Jackson deel van dit project uit maken was genoeg reden om ‘m te zien.

The Adventures of Tintin

Het verhaal is gebaseerd op de comics en gaat over een model van een schip dat door Kuifje gekocht wordt en erg gewild is door verschillende personen. Waarom dat zo is moet je zelf uitvinden, maar het is het uitgangspunt voor een film die volop actie biedt. En wat voor een film.

Het introduceert snel alle belangrijke karakters en neemt de kijker mee op een wilde rit. Het speelt zich af op zee, in de lucht, in de woestijn, het verleden en al die verschillende omgevingen resulteren in veel afwisseling. De film gebruikt de “motion capture” technologie die origineel door Robert Zemeckis gebruikt werd. Wanneer je deze film vergelijkt met de films van Zemeckis zie je wel het verschil (in positieve zin). Alhoewel de karakters enigszins overdreven zijn weten de mensen bij WETA een prima resultaat af te leveren, waarbij sommige dingen er foto realistisch uitzien. Ik dacht dat Rango er fantastisch uitzag en dat ik voorlopig niet iets zou zien met dezelfde kwaliteit, maar deze film weet de kwaliteit te evenaren. De acteerprestaties van Jamie Bell, Andy Serkis en Daniel Craig zijn goed waarbij Kapitein Haddock m’n persoonlijke favoriet is.

Terwijl ik deze film keek kreeg ik het gevoel dat ik zoiets eerder had gezien. Tijdens één van de meest indrukwekkende scènes (allemaal in een enkel shot, zonder edits) klikte het. Het script van deze film had heel erg goed kunnen werken als een nieuwe Indiana Jones film. Het zou me niets verbazen als Spielberg wat elementen gekopieerd heeft.
Als ik wat kritiek op de film heb, is dat hij te snel over was. Ik kan dan ook amper wachten om het volgende deel te zien.

Score: 9

Leave a Reply

Your email address will not be published.