Wat als klassieke films dezelfde soort titel als John Carter zouden hebben…

Ik kwam er vandaag eindelijk aan toe om John Carter te zien en ik moet toegeven dat ik ‘m, ondanks alle negatieve recensies, best vermakelijk vond (m’n eigen gedachten zullen nog verschijnen). Eén ding waar wel veel discussie over is, is de naam van de film. Ik denk dat je het eens met me zal zijn dat wanneer je niets over deze film weet (zoals de meeste mensen), de kans groot is dat je geen idee hebt wat voor soort film het hier om gaat. Het zou zomaar een romantische komedie kunnen zijn. Disney zou er “through space”, “of Mars” of iets anders aan hebben kunnen toegevoegd zodat het duidelijk is waar de film over gaat.

Disney heeft afgelopen week al gezegd dat ze door deze film een verlies van 200 miljoen verwachten. Alhoewel ik niet denk dat de naam van de film daar compleet de schuld van is (er zijn per slot meer films met een naam in de titel die wel succesvol waren, zoals Jackie Brown of Forrest Gump), maar als je niet genoeg aan marketing doet om ze te laten weten waar de film over gaat is de kans groot dat er een ander kaartje wordt gekocht als een bioscoopbezoeker bij de kassa staat. Wat zou er gebeuren als je de techniek, de film noemen naar het hoofdkarakter, zou toepassen op klassike films? Stel je voor dat je de onderstaande films niet kende, zou je op basis van de naam ze gaan zien?


Welke films zou jij bezoeken?

3 reacties op “Wat als klassieke films dezelfde soort titel als John Carter zouden hebben…

  1. Pingback: John Carter (2012) « Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.