The Three Musketeers (2011)

Dit is een film die ik echt niet van plan was om te zien. Je vraagt je misschien af waarom. Ten eerste kreeg deze film geen goede recensies, ten tweede bestond de cast grotendeels uit onbekende acteurs en als derde was het een 3D film. Genoeg redenen voor mij om deze film over te slaan. Dat was totdat ik zag dat Quentin Tarantino deze film noemde in zijn lijstje van favoriete films van het afgelopen jaar. Ik weet dat hij af en toe een vreemde smaak heeft qua films, maar het maakte me nieuwsgierig en het haalde me uiteindelijk over om de film tenminste een kans te geven (gelukkig niet in 3D).

The Three Musketeers review

Als eerste moet ik toegeven dat ik me niet meer kan herinneren wat het originele verhaal van de musketiers is. Het boek heb ik nooit gelezen en ik ben alles van vorige musketier films vergeten. Het voordeel daarvan is natuurlijk dat je geen verwachtingen hebt over wat de film hoort te bevatten. Deze film vertelt het verhaal van de drie musketiers (geen verrassing). Ze doen niet langer doen wat het normaal is dat ze doen, totdat ze door een jonge man weer bij elkaar worden gebracht. De jonge man wil vechten voor datgene wat goed is en de drie besluiten hun oude baan weer op te pakken en krijgen als opdracht het stoppen van een plan wat als resultaat zal hebben dat er een Europese oorlog komt tussen Frankrijk en Groot Brittanië.

Kijkend naar de tijdsperiode zijn er slechts een aantal zaken die ik verwacht, dat zijn namelijk gevechten met sabels, wat avontuur en humor en dat is iets wat deze film weet te bieden. De meeste gevechten doen sterk denken aan iets wat Zack Snyder zou maken, met veel slow motion en speed ramping om het er allemaal strak uit te laten zien en het is een stijl die me beviel.

The Three Musketeers review

Het verhaal is niet erg sterk, maar door alle actie scènes voelde ik me als een klein kind die niet genoeg kan krijgen van snoep. De film bevat veel CGI, wat sommige niet zullen waarderen omdat het het geheel niet geloofwaardiger maakt. Ik begrijp nog steeds niet waarom Tarantino de film als één van z’n favorieten beschouwt, maar weet wel dat het een vermakelijke “time waster” is.

Score: 7

2 reacties op “The Three Musketeers (2011)

Leave a Reply

Your email address will not be published.