Immortals (2011)

Ondanks dat dit een film is die weinig positieve recensies kreeg (als je één blik op Rotten Tomatoes werpt is dat snel duidelijk). Toch was ik erg nieuwsgierig naar de film en vroeg ik me af of ik van deze film kon genieten. Deze film is van dezelfde regisseur als The Fall (die ik nog niet gezien heb, maar wel in m’n stapel DVDs ligt die ik nog moet kijken) en The Cell (die ik ooit tijdens een vakantie in Amerika zag en visueel prachtig was)was ik benieuwd of Tarsem Singh ook hier weer een uniek visueel spektakel op het scherm weet te toveren.

Griekse mythologie maakt een belangrijk deel uit van de film, dus goden en orakels maken deel uit van het verhaal over koning Hyperion (Mickey Rourke) die Griekenland wil veroveren door de verborgen Epirus boog in z’n handen te krijgen. Het zou hem de kracht geven om de Immortals te bevrijden (die sterk genoeg zijn om met de goden te vechten), die in een berg gevangen zitten.
Natuurlijk moet er iets of iemand zijn dat dat moeilijk voor hem maakt en in dit geval is dat Theseus (Henry Cavil), een simpele boer die tegelijkertijd zo goed getraind is dat hij de meest ervaren soldaten weet te verslaan. Na een aanval op zijn dorp wil hij wraak. Samen met een orakel (de beeldschone Freida Pinto) en een aantal andere strijders proberen ze koning Hyperion te vinden en hem hun wraak laten voelen.

Visueel is dit een unieke en prachtige film. Het is duidelijk dat er veel tijd besteed is aan het bewerken van de beelden aangezien de kleuren fel zijn en er flink wat CGI is toegevoegd. De kostuums vallen op (behalve dan de vreemde helmen die de goden dragen).
Aangezien dit een “zwaarden en sandalen” film is, zou de film niet compleet zijn zonder gevechten. Deze film trekt in dat opzicht alle registers open en als je niet tegen bloed kan dan kan je deze film beter overslaan. Ledematen worden afgehakt, hoofden worden tot pulp geslagen en mensen worden open gesneden. Daarvan gebeurt het meeste in slow motion (wat vergelijkbaar is met wat gedaan werd in 300, maar ook in The One met Jet Li) en het ziet er adembenemend uit.

Heeft deze film een fantastisch verhaal? Ik moet toegeven dat het niet het sterkste deel van het verhaal is, maar de gevechten en hoe alles er uit ziet maken dat allemaal goed. Het is zeker geen film waar iedereen van zal houden, maar het zou tenminste een keer gekeken moeten worden simpelweg voor hoe het er uit ziet.

Score: 8

2 reacties op “Immortals (2011)

Leave a Reply

Your email address will not be published.