Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring (2003)

review Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring (2003)

Wie zou hebben gedacht dat een film over een monnik die leeft op een drijvende tempel zo betoverend kan zijn? Dit is de eerste film die ik gezien heb van regisseur Ki-duk Kim, maar na het zien van deze film zie ik er graag meer.

De titel zegt misschien weinig over de film, maar het eerste waar ik aan moet denken als ik deze film zou moeten beschrijven is “The circle of life”. We zien een monnik die in een tempel woont en een klein jongetje opvoedt. Alhoewel je als kijker de verschillende seizoenen ziet, lijken deze de verschillende stadia van het leven te symboliseren.

De film heeft misschien niet erg veel verhaal (dus daar zal ik verder weinig over zeggen), maar in dit geval maakt dat totaal niet uit. Het is een prachtige film om te kijken, zowel visueel als de gedachte die er achter zit.
De drijvende tempel is speciaal voor deze film gebouwd en de locatie is uniek. Het meer waarin de tempel drijft bevindt zich midden in de bergen, omgeven door bomen. Volgens de regisseur is het meer eeuwen geleden door een koning aangelegd om er voor te zorgen dat z’n onderdanen water hadden.

Aan het einde van de film was ik betoverd. Sommige kijkers zullen dit misschien een trage film vinden, maar zelf vind ik ‘m meer dan de moeite waard.

Score: 9

Leave a Reply

Your email address will not be published.