Away We Go (2009)

Eén van de grootste veranderingen in het leven van een persoon is het krijgen van een kind. Burt (John Krasinski) en Verona (Maya Rudolph) staan op dat punt. Veronica is zes maandan zwanger en is bezig zich voor te bereiden op de bevalling. Ze zijn speciaal verhuisd om in de buurt van Burts ouders te wonen en wanneer ze hen bezoeken krijgen ze plotseling te horen dat ze van plan zijn om naar België te verhuizen voordat de baby geboren wordt. Het is een grote schok voor het stel en ze besluiten dat ze dan zelf ook maar beter kunnen verhuizen. Ze hebben echter geen idee waar naar toe en ze gaan samen op zoek naar een nieuwe plek die ze thuis kunnen noemen.

Away We Go review

Away We Go is een “road movie”, maar met een origineel concept. Waar zou jij gaan wonen als niets je tegen zou houden? Omdat ze het niet weten besluiten ze steden te bezoeken waar ze oude vrienden of collega’s kennen en hen te ontmoeten om te kijken of ze daar willen gaan wonen.

Het klinkt allemaal erg serieus, maar dit is een komedie. In elke stad die ze bezoeken lijken de mensen die ze ontmoeten allemaal bepaalde problemen te hebben. De reactie van Burt en Verona in deze situaties is wat de film zo leuk maakt om te kijken. Krasinski en Rudolph overtuigen als een stelletje en zijn de reden waarom de film zo goed werkt.

Away We Go review

Away We GO is een “feel good” komedie met een hart. De film heeft een aantal leuke cameos ((Jeff Daniels, Maggie Gyllenhaal, Catherine O’Hara) en is een leuke “kleine” film om te kijken.

Score: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.