The Descendants (2011)

The Descendants review
Wat is het eerste waar je aan denkt als je Hawaii hoort? Waarschijnlijk is dat lekker weer, hula dansers en veel schoonheid. Als je in films denkt zal je misschien aan Lilo en Stitch denken, beelden die fel en mooi zijn en je het gevoel geven dat je op vakantie bent. The Descendants speelt zich ook op Hawaii af, maar laat een andere kant van de eilanden zien en gebruikt het als achtergrond voor een familie drama.

The Descendants review

Matt King (George Clooney) is een advocaat die totaal in schok is wanneer zijn vrouw in een coma raakt na een ongeluk met een speedboat. Hij is erg druk bezig om te beslissen of een groot deel van één van de eilanden, waarvoor hij de zorgdrager is, verkocht moet worden zodat er hotels kunnen worden gebouwd of dat hij het moet houden, alle ogen zijn dus op hem gericht omdat het veel impact op de bewoners heeft. Nu moet hij plotseling voor z’n twee dochters gaan zorgen, iets wat hij nog nooit gedaan lijkt te hebben. Het is een stressvolle situatie omdat hij met zoveel verschillende emoties moet omgaan. Naarmate de film vordert krijgt hij een aantal familiegeheimen te horen waardoor de druk bijna ondraaglijk wordt.

George Clooney heeft de afgelopen jaren bewezen dat hij een goede acteur is en ook hier weet hij weer te overtuigen. Als kijker wordt je meegenomen in de realiteit van zijn karakter. Je krijgt het gevoel dat je weet hoe het is om in Hawaii te leven, waar het niet bijzonder is om shirts met bloemen te dragen en waar het niet altijd zonnig is, waarbij het weer de gevoelens van Clooney’s karakter lijkt te laten zien.

Zoals gewoonlijk weet Clooney zijn gevoelens te laten zien door gebruik te maken van z’n ogen en gezichtsuitdrukking. Hij is echter niet de enige die opvalt, de hele cast is uitstekend. Shailene Woodley als één van de dochters laat veel emotie zien. Ook Robert Forster is fantastisch. Hij verschijnt maar in een paar scènes maar is erg grappig, maar tegelijkertijd serieus. Je ziet hoe zijn karakter geraakt is door wat er gebeurt met z’n dochter.

The Descendants review

The Descendants is het type drama waar ik kan van genieten. Het heeft complexe karakters en een verhaal dat nieuwe emoties blijft toevoegen. Als ik deze film vorig jaar had gezien was hij verschenen in m’n top 10. Het kijken waard!

Score: 9

Leave a Reply

Your email address will not be published.