Bellflower (2011)

Bellflower review

De ontwikkeling van technologie heeft veel impact gehad op de wereld en ook dat is ook zo voor de filmwereld. Digitale cameras zijn langzaam populairder dan film en de kwaliteit van deze nieuwe cameras is nu zo goed dat je voor een relatief laag bedrag een film kan maken met een hoge resolutie. Zelfs special effects kan je nu makkelijk zelf op je eigen PC maken en het heeft de afgelopen jaren geresulteerd in een aantal interessante films met een laag budget. Bellflower is één van die films en is gemaakt met een (voor filmbegrippen) miniscuul budget van $17000 en is geschoten met een camera die regisseur/editor/producer/schrijver en acteur Evan Glodell zelf gemaakt heeft. De reden voor het zelf maken van een camera was dat hij een unieke look voor z’n film wilde die hij niet uit “normale” camera’s kon krijgen. Een unieke aanpak dus, maar is het eindresultaat iets wat je graag zou willen zien?

Als je de trailer gezien hebt, die bijna alleen maar een Amerikaanse “muscle car” laat zien waaruit vlammen schieten zou je kunnen denken dat dit een soort Mad Max film is. Wanneer je de film echter kijkt realiseer je je dat dat niet het geval is. De hoofdpersonen zijn Woodrow en Aiden, twee vrienden die geobsesseerd zijn door Mad Max en een vlammenwerper en een muscle car willen bouwen zodat ze klaar zijn op de apocalyps en als die aanbreekt iedereen de stuipen op het lijf kunnen jagen. Het is iets waar ze jaren over hebben gedroomd en bezig zijn te realiseren. Ze wonen in Los Angeles en gaan regelmatig uit. Tijdens een van hun stap avonden ontmoet Woodrow een meisje waar hij helemaal voor valt en zoals dat gaat met liefdesverhalen horen daar ups en downs bij. Het is de focus van de film en word op interessante wijze in beeld gebracht. De cast bestaat misschien uit onbekekende acteurs, maar dat betekent niet dat de film niet het kijken waard is. Naarmate het verhaal vordert wordt je meegenomen in de emoties. De vuurspuwende muscle car is een leuke extra waar je echter ook geen genoeg van kan krijgen. De film biedt niet alleen liefde maar heeft ook het nodige geweld, wat prima in het verhaal past.

De auto en de vlammenwerper voegen iets cools toe aan deze film, helemaal als je weet dat ze door deze mannen echt gemaakt zijn voor de film. Denk je ze echter weg dan is de film nog steeds het kijken waard. De unieke look van de film door de speciale camera draagt bij aan de ervaring. Er zijn momenten waarop je ziet dat er vuil op de lens zit, maar dat geeft de film extra rauwheid. Als het Glodell gelukt is om met zo’n beperkt budget deze film te maken dan ben ik zeer geïnteresseerd om te zien wat hij kan als hij beschikt over meer geld.

Score: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.