Puss in Boots (2011)

Puss in Boots review

De Shrek films zijn een zeer succesvolle serie geweest voor Dreamworks, maar toen er een einde aan kwam was het niet verbazend dat we niet het laatste van de karakters gezien hadden. Het karakter Puss in Boots was zeer populair, dus de keuze van een film over hem hoefde waarschijnlijk niet lang over nagedacht te worden. Is de film kattenkruid of ben je aan het einde haarballen aan het ophoesten?

Puss in Boots review

Behalve dat Puss in Boots in Shrek verscheen is er verder geen connectie met de Shrek films en je kan de film dus zien zonder iets van het karakter te weten. De film laat zien hoe hij opgroeide en z’n laarzen kreeg. De Shrek films gebruikte sprookjes en voegde daar een twist aan toe, in dit geval is dat het verhaal “Jack and the Beanstalk” en Puss probeert de magische bonen in zijn handen te krijgen om een oude vriend te helpen.

De animatie is zoals we die langzaam verwachten van Dreamworks en het verhaal heeft veel humor, waarbij m’n favorite moment was waarin er een kat “ooohh” zei (je herkent het vanzelf als je het ziet). Puss in Boots biedt ook veel actie en de tijd vliegt voorbij terwijl je zit te kijken.

Puss in Boots review

Dit is simpelweg een vermakelijek film, maar ik had wel een probleem met het verhaal door het einde. Wat er precies gebeurt zal ik hier niet beschrijven, maar door het einde voelde het geheel goedkoop en onrealistisch aan. Natuurlijk is het een kinderfilm, maar het zat me dwars. Niet genoeg om te zeggen dat je de film niet moet zien (juist het tegeovergestelde), maar het is een kleine irritatie in een film die verder leuk is.

Score: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.