De vele gezichten van… Robert De Niro

Het is weer vrijdag en dat betekent een nieuwe “Vele gezichten van…”. Deze week met acteur Robert de Niro. Hij werd op 17 augustus 1943 geboren en begon met acteren in 1963 (die film werd echter pas in 69 uitgebracht). Z’n echte carrière begon in 1973 en het duurde niet lang voordat hij in een grote film verscheen, namelijk in 1974 als Vito Corleone in de tweede Godfather film waarvoor hij een Oscar kreeg. Het is een goed begin van een carrière. Hij verscheen in bijn 90 films, wat het kiezen van een favoriet een stuk moeilijker maakt.

The Many Faces of...Robert de Niro

Click to enlarge

Ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat De Niro de laatste jaren niet meer in topfilms verschijnt, wat erg jammer is. Er was een tijd dat je blind naar één van z’n films kon gaan omdat je wist dat het goed zou zijn, nu lijkt die tijd voorbij te zijn. Het is onmogelijk om één rol uit te kiezen en heb daarom besloten om er 5 te kiezen: Taxi Driver, Raging Bull, Goodfellas, Heat en Cape Fear.

Click here for other entries in “The Many Faces of…” series

Wat is jouw favoriete Robert de Niro rol?

Gerelateerde artikelen:

4 reacties op “De vele gezichten van… Robert De Niro

  1. Pingback: De vele gezichten van... Choi Min-Sik - De Filmkijker

  2. Pingback: De Filmkijker top 100 films: 90 – 81 - De Filmkijker

  3. Pingback: De Filmkijker top 100 films: 70-61 - De Filmkijker

  4. Pingback: De Tien: Beste acteurs “estafette race” | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.