Tucker & Dale vs Evil (2010)

Zoals je waarschijnlijk weet kijk ik geen horrorfilms en toen ik hier de eerste beelden van zag had ik dan ook totaal geen interesse om deze film te kijken. Totdat een vriend van me deze film meenam en voorstelde om ‘m te kijken na te verzekeren dat het geen enge film was.

Wat deze film doet is het standaard verhaal nemen van een groep tieners die in het bos gaan kamperen en worden aangevallen door een stel enge mannen en dat vervolgens omdraaien in een koedie waarin we de kant zien van die “enge mannen”, Tucker (Alan Tudyk) en Dale (Tyler Labine). Het blijken twee vrienden te zijn die gewoonweg het bos intrekken om te gaan vissen en iemand willen helpen en vervolgens door de tieners als kidnappers worden gezien. Het is een origineel verhaal en resulteert in een grappige film waarin de tieners de “bad guys” zijn en het Tucker en Dale zijn die bang zijn.

Alan Tudyk en Tyler Labine vormen een leuk duo die er in slagen om de film een hart te geven. De tieners zijn er voornamelijk om dood te gaan (zoals ze dat ook zouden doen in een echte horrorfilm) en zijn dan ook onopvallend. De “leider”van deze groep overacteert, maar vond het wel bij de charme van de film passen.

Tucker & Dale vs Evil

Deze film laat een aantal zeer grafische manieren zien waarop mensen dood gaan, maar net zoals in Zombieland is het iets waar je eerder om zal lachen omdat ze het gevolg zijn van bepaalde ongelukken. Tucker & Dale vs. Evil was een onverwacht leuke film die plezierig was om te kijken. De moeite waard als je ‘m nog niet gezien hebt.

Score: 7

Trailer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.