The Table (2011)

The Table review hollywood

Als je aan Hollywood denkt, denk je aan sterren, glitter, glamour en natuurlijk films en televisie. Het is een wereld die een heleboel mensen aantrekkelijk vinden en waarvan sommigen zelfs hun dromen achterna gaan en proberen ze te verwezenlijken. Doorzettingsvermogen is belangrijk en zelfs als je je eerst grote rol krijgt of wanneer je script verfilmd wordt is dat geen garantie dat je je plek geclaimd hebt. Het is een zware wereld en het is dan ook belangrijk om jezelf gemotiveerd te houden. The Table is een documentarie over een groep getalenteerde individuen (sommige die succesvol zijn, anderen die net beginnen) die elke donderdag bij elkaar komt om die motivatie levend te houden en elkaar te helpen. Regisseur Ana Barredo koos er voor om de groep een jaar te volgen en te laten zien hoe inspirerend deze getalenteerde groep personen is.

The Table documentary review

Voor bijna 20 jaar ontmoeten deze mensen elkaar al op elke donderdag in verschillende restaurants in L.A. Het is begonnen door Marc Zicree, die veel bekend werk op z’n naam heeft staan. Hij begon in tekenfilms en schreef veel verhalen in de jaren tachtig. Als je toen opgroeide is de kans groot dat je iets van z’n werk gezien hebt aangezien hij schreef voor The Biskitts, Blackstar, He-Man, Smurfs, The Get Along Gang, The Real Ghostbusters en vele andere tekenfilms. Vervolgens maakte hij de sprong naar andere type shows zoals Star Trek: TNG, Babylon 5 en Sliders. Het viel hem op dat veel getalenteerde mensen die hij kende geen kans in Hollywood kregen en nam het besluit om The Table. Samen met zijn vrouw organiseert hij het al voor 20 jaar en een bekende mensen maken deel uit van de groep zoals regisseur Guillermo del Toro (Pan’s Labyrinth, Hellboy), acteur Armin Shimerman (Quark in Deep Space Nine), Producer Chris Wyatt (Napoleon Dynamite) en acteur George Takei (Star Trek) vertellen allemaal over hun eigen ervaringen. De groep is open voor iedereen die langs wil komen en iedereen krijgt een kans om te spreken over waar ze mee bezig zijn en waarmee ze hulp nodig hebben. Er zijn bijvoorbeeld fotografen (sommige die zelfs voor National Geographic gewerkt hebben) die acteurs helpen om professionele foto’s te maken en schrijvers die elkaar advies geven. Het mooie is dat ze elkaar helpen zonder om geld te vragen. Het gaat puur om elkaar te helpen en het is een concept dat werkt.

The Table documentary review

Ik hou er van om documentaires te bekijken die laten zien wat er achter de schermen gebeurt in één van ‘s werelds grootste industrieën. Documentaires als Tales from the Script, Fantastic Flesh en The Brothers Warner zijn heerlijk om te kijken aangezien ze de kijker informeren over filmgeschiedenis en het harde werk dat er achter zit. The Table kan aan die films toegevoegd worden aangezien het laat zien dat verhuizen naar Hollywood slechts de start is van een lange reis en dat er veel geluk nodig is en je de juiste mensen moet kennen (en natuurlijk talent moet hebben) om op te vallen. Het laat zien dat er veel interessante mensen werken en dat hun verhalen fascinerend zijn om naar te luisteren. Alhoewel ik zelf geen aspiratie heb om iets met film te doen, zou ik graag een keer deze groep willen bezoeken als ik in L.A. ben, puur voor inspiratie. Dit soort groepen maken de wereld een stuk beter en The Table weet dat gevoel perfect te laten zien.

Score: 7

Trailer:

2 reacties op “The Table (2011)

  1. Pingback: Filmkijker interviewt « Filmkijker

  2. Pingback: Filmkijker interviewt… Regisseur Roger Lay, Jr. « Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.