De vele gezichten van… Nicolas Cage

Deze week is de keuze gevallen op een acteur waarvan ik bijna blind elke film kijk, Nicolas Cage. Zijn echte naam is Nicolas Kim Coppola en zijn oom is Francis Ford Coppola. Hij veranderde zijn naam zodat anderen niet zouden denken dat hij carrière maakte op basis van zijn naam of familie. Hij is een groot fan van comics (iets wat ook bleek uit het feit dat hij z’n zoon Kal-El noemde (wat de geboortenaam van Superman is) en koos voor de achternaam Cage gebaseerd op de superheld Luke Cage. Hij maakte snel naam in Hollywood en verdiende twee Oscar nominaties, waarvan hij er één verzilverde voor zijn rol in Leaving Las Vegas. Zijn acteerstijl is uniek te noemen aangezien hij niet bang is om alles te geven. Die extreme uitspattingen waardeert niet iedereen, maar persoonlijk geniet ik er erg van.

Klik om te vergroten

Het is erg moeilijk om uit al deze films een favoriete rol te kiezen. Hij was erg leuk in Bad Lieutenant, waarin hij z’n over-the-top, gekke kant laat zien. Andere favorieten zijn Face Off en Adaptation.

Wat is jouw favoriete Nicolas Cage rol?

2 reacties op “De vele gezichten van… Nicolas Cage

  1. Pingback: Seeking Justice (2011) « Filmkijker

  2. Pingback: Vraag van de week: Welke acteurs/actrices zou je willen vervangen? - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.