Warrior (2011)

Warrior review

Het genre sportfilm is niet een genre waar ik een groot fan van ben. MMA gevechten is ook niet echt mijn ding omdat het net iets te rauw is naar mijn smaak (dan zou ik liever K1 kijken). Misschien vraag je je af waarom ik deze film dan toch gekeken heb. De belangrijkste reden is Tom Hardy. Na zijn voortreffelijke rol in Bronson is hij voor mij een acteur die de moeite van het kijken waard is en wilde graag meer films van hem zien. Is Warrior een sportfilm waar ik wel van genoten heb?

Warrior review

Tommy (Tom Hardy) verschijnt plotseling bij het huis van z’n vader (Nick Nolte). Het wordt al snel duidelijk dat hun relatie geen warme is omdat z’n vader kampt met drank problemen. Tommy heeft hem echter nodig omdat hij wil trainen om de beste MMA vechter te worden en weet dat z’n vader de juiste persoon is om er voor te zorgen dat hij z’n doel bereikt. Zijn broer Brendan (Joel Edgerton) heeft al jaren geen contact meer met zijn vader en werkt al jaren als leraar, maar verdient daarmee niet genoeg om z’n hypotheek te kunnen betalen. Hij besluit dat hij meer kan verdienen door MMA gevechten te doen. Zal het hun lukken om de top te bereiken?

De moeilijke relatie tussen de broers en de kapotte relatie met hun vader voegen een extra laag toe aan een film die redelijk voorspelbaar is. Nick Nolte is fantastisch als herstellend alcoholist die worstelt met zijn verleden en het goedmaken van de relatie met zijn zoons. Tom Hardy is echter degene die het meest opvalt in deze film. Er is een scène op het strand waar zijn acteerwerk leek op een mix van De Niro in Raging Bull en Sylvester Stallone in Rocky, heerlijk om te zien.

Warrior review

Het verhaal heeft niet al te veel verrassingen, maar wanneer je tijdens het kijken moeite hebt om in je stoel te blijven zitten door de opwindende gevechten (iets wat ik niet snel bij films hebt) dan weet dat dit een goede film is. De gevechten worden prima in beeld gebracht en je hebt het gevoel er tussen te staan. Voor mij was Warrior de meest opwindende film van het afgelopen jaar. Het is misschien niet de beste, maar wel één van m’n favorieten die dan ook terecht een plaats in mijn top 10 heeft gekregen.

Score: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.