A Dirty Carnaval (2006)

Een tijdje geleden had ik het met wat andere Twitteraars over Koreaanse films en realiseerde me dat ik er al een tijdje één gezien heb. De keuze viel op deze gangster film.

Byung-Doo staat onderaan de ladder als het om georganiseerde misdaad gaat. Hij is de leider van een lokale groep criminelen, maar z’n baas zet hem en z’n groep alleen maar in voor kleine klusjes en hij verdient niet eens genoeg om voor z’n moeder te kunnen zorgen en de huur voor hun appartement te betalen. Hij moet bijna smeken om beter werk te krijgen, maar wordt steeds genegeerd. Het wil maar niet lukker hoger te klimmen, totdat hij de kans krijgt om een klein casino te runnen. Dat blijkt echter niet makkelijk te zijn met andere criminelen in de buurt die hun plek verdedigen. Als je van rauwe gevechten houdt, dan biedt A Dirty Carnival precies wat je zoekt. Er is een scène waarin een groot aantal gangsters elkaar bevechten met honkbalknuppels, één waar er in een bewegende auto gevochten wordt. In plaats van pistolen worden messen gebruikt waardoor het geheel een stuk meer impact heeft.
De film laat zien welke keuzes Byung-Doo moet maken, waaronder een vriendschap met een oude vriend van school die graag een film over gangsters wil maken en hem om advies vraagt. Een andere verhaallijn gaat over zijn gevoelens voor een meisje die hij ook nog van school kent. De verhalen zijn goed door elkaar gemixed en het resultaat is opwindend.

Als je fan bent van gangster film (inclusief het geweld) dan is A Dirty Carnival een film die je niet mag missen.

Score:8

Trailer

Eén reactie op “A Dirty Carnaval (2006)

  1. Pingback: Nameless Gangster (2012) « Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.