De vele gezichten van… Bruce Willis

Het is weer bijna weekend en de start van het weekend is niet compleet zonder een nieuwe “De vele gezichten van…”. De ster van deze week is Bruce Willis (Bruce in z’n 2e naam, z’n eerste is Walter), die geboren werd in Duitsland en samen met z’n ouders naar Amerika verhuisde in 1957. Toen hij jong was stotterde hij, iets wat verdween toen hij opgroeide.

Voordat hij in films verscheen werkte hij als beveiliger bij een elektriciteitscentrale, vervoerde werklieden en was prive-detective. Hij begon z’n carrière in televisie, z’n eerste rol was in Miami Vice gevolgd door een hoofdrol in Moonlighting (een show die uiteindelijk vijf seizoenen duurde).
Z’n grote doorbraak in films was zijn iconische rol van John McClane in Die Hard en zette hem neer als aktiester. Het aantal films waarin hij volgens verscheen was groot. Naast acteren is hij ook een muzikant en heeft diverse albums uitgebracht.

Klik om te vergroten

Een favoriet uit al deze films kiezen is moeilijk. Hij is fantastisch in Die Hard en Twelve Monkeys, maar heb uiteindelijk gekozen voor zijn rol in Pulp Fiction als Butch Coolidge. De scène waarin hij een wapen aan het kiezen is eentje die je niet snel vergeet.

Wat is jouw favoriete Bruce Willis rol?

Eén reactie op “De vele gezichten van… Bruce Willis

  1. Pingback: De Tien: Beste kerstfilms estafette race | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.