De vele gezichten van… Philip Seymour Hoffman

The Many Faces of... Philip Seymour Hoffman

Schokkend nieuws om te horen dat acteur en Oscar winnaar Philip Seymour Hoffman onverwacht overleden is. Hij begon in 1991 met acteren. Initieel was dat in TV shows, maar als je naar zijn film geschiedenis kijkt realiseer je je dat hij in veel grote films gespeeld heeft zoals Twister, The Big Lebowski, Magnolia, Punch-Drunk Love, 25th Hour, The Ides of March en Moneyball. Een grote acteur verdient natuurlijk ook een overzicht van zijn rollen.

The Many Faces of... Philip Seymour Hoffman

Klik om te vergroten

Hij speelde grote en kleine rollen in zowel blockbusters als Mission Impossible als films die meer als arthouse te bestempelen zijn. De keuze voor mijn favoriete rol is die in Charlie Wilson’s War, hierin speelt hij Gust Avrakotos. Hij is hierin zo goed evenals heel erg grappig:

Wat is jouw favoriete Philip Seymour Hoffman rol?

2 reacties op “De vele gezichten van… Philip Seymour Hoffman

  1. Pingback: Recensie: Almost Famous (2000) - De Filmkijker

  2. Pingback: De Tien: Beste acteurs “estafette race” | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.