De vele gezichten van… Arnold Schwarzenegger

Welkom bij een nieuw deel van “De vele gezichten van…” serie, waarbij er elke week een acteur of actrice de revue passeert en een overzicht van zijn/haar rollen wordt gegeven. Aangezien ik een groot actiefan ben was het tijd om eens een keer een actiester uit te kiezen. Hij is misschien niet de beste acteur, maar Arnold Schwarzenegger is een bijzondere verschijning waardoor zijn films meestal vermakelijk zijn.

Voordat hij met acteren begon was hij een succesvolle bodybuilder. Hij won zijn eerste Mr. Universe titel toen hij 20 was en won deze titel meerdere keren. Nadat hij besloot te stoppen met bodybuilden wilde hij een acteur worden. Dit was echter moeilijk omdat hij een groot lichaam had, een zwaar accent en een moeilijke naam. Hij zette echter door er brak uiteindelijk door met zijn rol in Barbarian. Door de jaren heen wist hij uit te groeien tot één van de grootste actiesterren ooit.

De vele gezichten van Arnold Schwarzenegger

Klik om te vergroten

Een favoriete rol uitkiezen is moeilijk, maar zijn meest iconische rol voor mij is toch die van The Terminator. De manier waarop hij er uitziet past perfect bij de rol en, onder andere met zijn “I’ll be back”, wist hij de hoofdrol te spelen in twee klassieke science fiction/actiefilm die nog steeds populair zijn.

Wat is jouw favoriete Arnold Schwarzenegger rol?

Gerelateerde artikelen:

4 reacties op “De vele gezichten van… Arnold Schwarzenegger

  1. Leuk bericht! Ik ben zelf ook een groot fan van zijn optreden in de eerste twee Terminator-films hoewel ik True Lies en Predator ook echte toppers in het genre vind.

  2. Pingback: Recensie: Sabotage (2014) - De Filmkijker

  3. Pingback: Top 10 Science fiction films van de jaren negentig | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.