De vele gezichten van… Hugo Weaving

Many Faces of

“De vele gezichten van…” vrijdag is er weer! Hopelijk heb je leuke plannen voor het komende weekend (zelf zal ik dit weekend Raiders of the Lost Ark in de bioscoop gaan bekijken). Voordat het echt begint kan je echter al ontspannen en genieten van het werk van een fantastische acteur, Hugo Weaving. Hij speelde zijn eerste rol in 1984, in de TV-serie Bodyline. Internationaal brak hij door na zijn rol in Priscilla, Queen of the Desert. Langzaam verwierf hij meer bekendheid en dankzij de Matrix en Lord of the Rings trilogieën is hij bij een breed publiek bekend. Het valt op dat hij diverse rollen gespeeld heeft waar hij een masker heeft. Na de break een overzicht van zijn rollen

The Many Faces of...Hugo Weaving

Klik om te vergroten

Weaving heeft een groot aantal iconische rollen gespeeld, maar m’n favoriet is de film waarin hij “Mr. Anderson” diverse malen riep, natuurlijk heb ik het over zijn rol als Agent Smith in de Matrix trilogie. Hij belichaamde de machine die als doel had om Neo uit te roeien, maar hij wist dat te doen door hem toch humor te geven achter dat strakke gezicht.

Wat is jouw favoriete Hugo Weaving rol?

(Je kan alle “De vele gezichten van…” hier vinden)

Leave a Reply

Your email address will not be published.