De vele gezichten van… Alan Rickman

Alan Rickman

Rickman begon, als zoveel acteurs, in het theater en zijn eerste verschijning voor een breder publiek was op TV. Zijn grote doorbraak was zijn rol in Die Hard als Hans Gruber. Sindsdien heeft hij in veel bekende films gespeeld, waarbij de Harry Potter franchise natuurlijk de grootste is en hij de rol van Severus Snape gestalte gaf.

Klik om te vergroten

 

Hij heeft in veel grote films gespeeld, maar wanneer ik een favoriet moet kiezen dan hoef ik daar niet lang over na te denken, dat is namelijk Hans Gruber in Die Hard. Alhoewel het meer dan 15 jaar geleden geweest is sinds ik de film voor het laatst gezien heb, speelde hij een schurk die je niet makkelijk kan vergeten.

Wat is jouw favoriete Alan Rickman rol?

Lees ook:

2 reacties op “De vele gezichten van… Alan Rickman

  1. Triest nieuws vandaag zeg!

    Favoriete rol is toch wel die van Hans Gruber maar omdat het een ssteengoede film is die weinigen kennen raad ik ook Something the Lord Made aan

Leave a Reply

Your email address will not be published.