Never Let Me Go (2010)

Wat zou er gebeuren als je het concept van één van De films van Michael Bay neemt, alle explosies en actie weghaalt en je alleen maar concentreert op de karakters? Het resultaat zou wel eens Let Me Go (gebaseerd op een boek) kunnen zijn dat wel wat overeenkomsten heeft met één van de films van Bay.

Never Let Me Go gaat over drie personen: Kathy (Carey Mulligan), Tommy (Andrew Garfield) en Ruth (Keira Knightley). De film introduceert ze wanneer ze nog kinderen zijn. Zonder ouders groeien ze op in iets wat op een kostschool lijkt. Alles is er zeer strict en de kinderen worden er opgeleid voor hun toekomst. Kathy ontdekt langzaam haar gevoelens voor Tommy en de twee beginnen steeds meer met elkaar om te gaan. Ruth is echter ook in hem geïnteresseerd, wat natuurlijk resulteert in wat spanning. Als ze eenmaal van school gaan beginnen ze langzaam hun eigen kant op te gaan. Langzaam kom er als kijker achter dat ze in een vreemde maatschappij leven en dat er iets heel erg donkers gaande is wat uiteindelijk gevolgen voor hen zal hebben.

Never Let Me Go is eigenlijk een simpel liefdes verhaal, maar door de achtergrond waartegen het zich afspeelt heb je constant het gevoel dat er meer gaande is wat je niet te zien krijgt. Persoonlijk had ik graag meer van die achtergrond gezien omdat de maatschappij waarin ze leven anders is. Ik had graag geweten hoe het ontstaan is en welke ethische vragen er speelden. Het acteerwerk van de cast is overtuigend. Wanneer ze bijvoorbeeld dingen voor het eerst buiten de kostschool zien geloof je dit ook. De film biedt romantiek en drama en is een film met een zielig verhaal dat interessant is om te kijken.

Score: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.