De vele gezichten van… Helen Mirren

Voor deze week heb ik voor “De vele gezichten van..” gekozen voor Helen Mirren, die heel veel rollen heeft gedaan, waardoor deze iets meer tijd kostte om te maken. Ze begon haar carrière op het toneel en deed veel Engelse TV shows. Natuurlijk maakte ze ook de stap naar films en alhoewel ze eigenlijk pas de afgelopen jaren op mijn radar is beland, heeft ze laten zien dat ze fantastische acteerprestaties kan neerzetten.

Het kiezen van m’n favoriete rol was in dit geval niet moeilijk. Het is haar rol als Queen Elizabeth in The Queen (die ik een 8/10 heb gegeven), waarvoor ze een Oscar kreeg. Ze liet daarin klasse, maar ook kwetsbaarheid zien.

Wat is jouw favoriete Helen Mirren rol?

Lees ook:
De vele gezichten van…Samuel L. Jackson
De vele gezichten van…Tom Hanks
De vele gezichten van…Gary Oldman
De vele gezichten van…Angelina Jolie
De vele gezichten van…Natalie Portman
De vele gezichten van…John Malkovich
De vele gezichten van…Tilda Swinton

Eén reactie op “De vele gezichten van… Helen Mirren

  1. Pingback: Boeiende Blogs #2 Filmkijker « De DuinPost

Leave a Reply

Your email address will not be published.