De vele gezichten van… John Malkovich

Het is weer vrijdag en dat betekent natuurlijk weer een nieuwe “De Vele gezichten van…”
Deze week is het de beurt aan John Malkovich, die een indrukwekkende lijst met films op z’n naam heeft staan. Hij is niet alleen acteur, maar ook producer, regisseur en mode ontwerper met zijn label Technobohemian. Hij heeft nooit een Oscar gewonnen, maar is wel twee keer genomineerd voor zijn rollen in Places in the Heart en In the Line of Fire. Z’n grootouders zijn Croatisch en zijn moeder Schots/Duits. Met zo’n afkomst verbaast het dan ook niet dat hij ook rollen in andere talen gedaan heeft. Hij heeft 10 jaar in Frankrijk gewoond en spreekt de taal dan ook vloeiend. Als acteur valt hij altijd op in de films waarin hij speelt door z’n uitstraling.

M’n favoriete rol uitkiezen leek op het eerste gezicht makkelijk aangezien ik hem echt fantastisch vond in in Rounders als Teddy KGB, maar ook in Red was hij heel erg leuk. Na nogmaals z’n filmlijst te hebben bekeken heb ik uiteindelijk gekozen voor zijn rol in Burn After Reading. De manier waarop hij helemaal los gaat tegen Brad Pitt is fantastisch.

Wat is jouw favoriete John Malkovich rol?

Ook aangeraden:
De vele gezichten van…Samuel L. Jackson
De vele gezichten van…Tom Hanks
De vele gezichten van…Gary Oldman
De vele gezichten van…Angelina Jolie
De vele gezichten van…Natalie Portman

4 reacties op “De vele gezichten van… John Malkovich

  1. Ik vind zijn beste rol nog steeds in Dangerous Liaisons, ook speelt hij heel ziekelijk in Con Air, en inderdaad ook in Rounders wat een klassieker is!!!

    Die scene uit Burn after reading is denk ik het leukste uit heel de film!!!

    En in Red speelt hij ook lekekr maf!!!

    Goede acteur, hoop nog veel van de man te mogen zien!!

  2. Pingback: Boeiende Blogs #2 Filmkijker « De DuinPost

  3. Pingback: Recensie: Penguins of Madagascar (2014) - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.