Win Win (2011)

Mike Flaherty (Paul Giamatti) is een advocaat die nogal wat problemen heeft om zijn praktijk winstgevend te houden. Hij krijgt bijna geen nieuwe clienten en wanneer hij bij één van zijn clienten een kans ziet om een maandelijk vast bedrag te ontvangen maakt hij een keuze die hem zal achtervolgen. Het resultaat is dat de van huis weggelopen kleinzoon van zijn client, Kyle (Alex Shaffer), plotseling verschijnt. Mike is gedwongen om voor hem te zorgen en het probleem dat hij gecreëerd heeft op te lossen.

Hij komt er al snel achter dat Kyle talent heeft om te worstelen en aangezien hij zelf coach is besluit hij hem mee te laten doen. Als je naar het promotie materiaal van de film kijkt, zou je kunnen denken dat de film over worstelen gaat. Dit is echter niet het geval. Dit gaat net zoveel over worstelen als Black Swan over dansen gaat. Het is één van de achtergronden voor het verhaal en slechts een klein gedeelte. De film draait meer om relaties.

Het is misschien een relatief kleine film, maar is zeker de moeite waard. Zowel Paul Giamatti als Alex Shaffer acteren voortreffelijk en zetten personages neer die worstelen met hun eigen problemen. Naast het drama in de film bevat het ook genoeg grappige momenten (de gedeeltes waarbij de coaches onderling bezig zijn bijvoorbeeld). Win Win is één van de betere films die ik dit jaar gezien heb en was dan ook een aangename verrassing.

Score: 9

Leave a Reply

Your email address will not be published.