De vele gezichten van… Angelina Jolie

Deze week is de ster van “De vele gezichten van..” Angelina Jolie. Na al de mannen van de afgelopen weken werd het tijd om te focussen op een actrice. Al op jonge leeftijd, ze was 7 jaar, acteerde ze al in Lookin’ to Get Out samen met haar vader Jon Voight. Het was pas tijdens de tweede helft van de jaren negentig dat ze bekend begon te worden. In 1999 won ze een Oscar voor de beste vrouwelijke bijrol in Girl, Interrupted. De Tomb Raider films zorgden voor haar grote doorbraak en sindsdien heeft ze zowel grote actiefilm (Salt, Mr. and Mrs. Smith, Wanted) als serieuze rollen (Changeling, A Mighty Heart) gedaan.

Klik om te vergroten

Kijkend naar haar vele rollen was het niet moeilijk om m’n persoonlijke favoriet uit te kiezen. Als actiefan heb ik namelijk erg genoten van haar rol in Salt, die eigenlijk voor Tom Cruise geschreven was. Ze liet zien dat een vrouw die rol net zo goed kon spelen.

Wat is jouw favoriete Angelina Jolie rol?

Ook aangeraden:
De vele gezichten van…Samuel L. Jackson
De vele gezichten van…Tom Hanks
De vele gezichten van…Gary Oldman

Eén reactie op “De vele gezichten van… Angelina Jolie

  1. Pingback: De vele gezichten van… John Malkovich « Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.