De vele gezichten van… Gary Oldman

Het is weer vrijdag en tijd voor de volgende “De vele gezichten van…”. De keuze is deze week gevallen op Gary Oldman. Ik dacht dat Samuel L. Jackson een kameleon was als het om zijn uiterlijk ging, maar Gary Oldman verbaasde me. Als je kijkt naar zijn rollen is het bijna verbazingwekkend dat hij nog geen Oscar nominatie op zijn naam heeft staan. Hij begon zijn carrière op het toneel en won daarmee verschillende prijzen. Zijn eerste film was een rol in 1982 in Remembrance. Zijn grote doorbraak in Hollywood heeft hij te danken aan zijn rol als Lee Harvey Oswald in JFK.

Klik om te vergrotenWat is jouw favoriete Gary Oldman rol (die van mij is zijn rol in Leon, de manier waarop hij een compleet gestoorde agent speelt is fantastisch)?

Ook aangeraden:</em
De vele gezichten van…Samuel L. Jackson
De vele gezichten van…Tom Hanks

9 reacties op “De vele gezichten van… Gary Oldman

 1. Wel leuk dat je aandacht aan Gary Oldman geeft, ik vind hem altijd toch erg ondergewaardeert terwijl het een MEESTER acteur is, hij heeft heel veel goede films zijn stempel meegegeven en succes. Inderdaad in Leon speelt hij echt WAANZINNIG, maar ook in de in mijn ogen ondergewaardeerde film State Of Grace is hij onwijs gaaf en overgetelijk. En Imortel beloved speelt hij echt heel goed in. Kortom een klasse actuer om van te genieten, hoop nog veel werk van deze man te mogen zien!!!

  • Hij is inderdaad heel erg goed en toen ik door zijn lijst van films ging was ik verbaasd over al zijn verschillende gedaantes. Zijn nog heel veel films van hem die ik nu wel moet gaan kijken!

   Zijn nog andere acteurs/actrices die je graag ook in deze serie zou willen zien?

 2. Greetings Filmkijker — thanks for visiting my site. I caught this article, very nicely put together. Gary Oldman is indeed overdue for an Oscar and the accolades due someone of his incredible talent. Unfortunately the awards seem to go to vastly inferior actors, especially due to their connection to American pop culture (you mentioned Sam Jackson who is nowhere near the caliber of Oldman, in my opinion). I think my favorite is in The Professional – I mean he has so little screen time but when he is there it is explosive, brilliant. He owns the role, as he so often does in his films. Also State of Grace as NohandsNL mentioned is very good – and don’t forget Sid & Nancy, The Fifth Element. He was quite good in Backwoods – a subtle character film that while sedate shows his incredible ability to infuse the parts he plays with depth and complexity. Look forward to seeing you around.
  best-rory

 3. Pingback: De vele gezichten van… John Malkovich « Filmkijker

 4. Pingback: Top 10 films van Richard Dreyfuss | De Filmkijker

 5. Pingback: The Hire (2001/2002/2016) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.