De vele gezichten van… Tom Hanks


De volgende acteur/actrice in deze serie is Tom Hanks. Geen speciale reden dat ik hem gekozen heb (het is geen acteur die ik meteen in een nieuwe film wil zien, maar die wel meestal kwaliteit aflevert). Ik hoorde z’n naam in een podcast en het leek me een interessante collage. Terwijl ik naar foto’s zocht kwam ik er snel achter dat hij niet zoveel verschillende gedaantes heeft als Samuel L. Jackson’s en dat hij z’n uiterlijk eigenlijk pas in z’n latere films veranderde. Het deed me meteen denken aan een acteur als Jason Statham en hoe zijn overzicht er uit zou zien, waarschijnlijk steeds hetzelfde.

Terug naar de ster van deze week, Tom Hanks. Als je naar z’n carriere kijkt valt het op dat hij veel kleine rollen in grote TV shows speelde, zoals Family Ties, Taxi, The Love Boat en Happy Days. Hij begon te acteren in 1979 in een kleine slasher film met de naam He Knows You’re Alone. Na zijn rol in Big werd hij pas echt groot (pun not intended) en kreeg hij toprollen aangeboden.

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Tom Hanks rol (die van mij is waarschijnlijk die in Big)? Welke acteur/actrice zou je graag in de volgende “De vele gezichten van…” willen zien?

Gerelateerde artikelen:

5 reacties op “De vele gezichten van… Tom Hanks

  1. Pingback: De vele gezichten van… Gary Oldman « Filmkijker

  2. Pingback: De vele gezichten van… John Malkovich « Filmkijker

  3. Pingback: Sully (2016) – Recensie | De Filmkijker

  4. Pingback: Inferno (2016) – Recensie | De Filmkijker

  5. Pingback: The Circle (2017) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.