Your Highness (2011)

“Hoeveel geld is er aan deze film verspild?” was de vraag die constant door m’n hoofd ging tijdens het kijken van deze middeleeuwse film over twee broers, prins Thadeous (Danny McBride) en prins Fabious (James Franco) die op een quest gaan om de aanstaande bruid van één van de twee te redden van een boze tovenaar. Onderweg worden ze nog bijgestaan door Isabel (Natalie Portman) en daarmee heb je heel het verhaal wel gehad. Your Highness zou een leuke middeleeuwse komedie moeten zijn met het soort grove humor dat The Hangover of 40 Year Old Virgin biedt, maar slaat de plank volledig mis.

Het budget voor de film was een ongeloofelijke 50 miljoen dollar. Een groot bedrag die vooral aan special effects en sets lijkt te zijn besteed. Het geheel ziet er goed uit, maar aangezien dit een komedie is zou je verwachten dat er ook genoeg tijd en geld besteed is om er voor te zorgen dat de grappen ook van de hoogste kwaliteit zijn.
Helaas blijkt dat het schrijven van grove humor een ware kunst is die de schrijvers helaas niet helemaal onder de knie hebben. De film bevat veel schokkende grappen, zoals een soort muppet tovenaar die pedofiel blijkt te zijn, een minotaurus die de hulp van prins Thadeous verkracht en nog meer van dat soort onsmakelijke grappen. Het probleem is echter dat ze niet grappig zijn. Het schokkende aan de situatie zou het grappige moeten zijn, maar de manier waarop het gebracht wordt resulteert vaak niet in een lach.

Your Highness biedt onvoldoende avontuur en humor om je voor een uur en 45 minuten mee te vermaken. Ondanks de sterrencast is dit een film die je beter kan overslaan.

Score: 2

Eén reactie op “Your Highness (2011)

  1. Pingback: Mijn Filmjaar: 2011 « Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.