Sinners & Saints (2011)

New Orleans, een stad die door de orkaan heel wat te verduren heeft te gekregen, is het werkterrein van detective Sean Riley (Johny Strong). Het is een zware baan en er vallen regelmatig doden. Hierdoor gaat Sean af en toe verder dan hij zou moeten en voert af en toe zelf het werk van vrouwe Justitia uit. Wanneer er op een gegeven moment verbrande lijken worden gevonden wordt hij gevraagd om mee te werken naar het onderzoek naar deze zaak. Samen met detective Will Ganz (Kevin Philips) probeert Sean uit te vinden wat er is gebeurt. Er blijkt meer aan de hand te zijn dan ze initieel vermoeden.

Sinners and Saints weet de setting van New Orleans goed te gebruiken. De bedrukkende sfeer en de zinderende hitte dragen bij aan een broeierige en explosieve situatie. De film begint meteen met een politieinval met een vuurgevecht en de kogels blijven gedurende de hele film je om de oren vliegen. De vuurgevechten zijn mooi in beeld gebracht en de acteurs verplaatsen zich als getrainde militairen, waardoor dit realistisch aanvoelt.

Het verhaal zelf is niet al te spannend en is slechts een kapstok voor de actie. Johny Strong weet zijn karakter genoeg diepgang te geven om de film te kunnen dragen. Alhoewel ik me prima heb kunnen vermaken met deze film is het er uiteindelijk eentje waar ik volgende maand waarschijnlijk niets meer van kan herinneren, vandaar ook de score.

Score: 5

Leave a Reply

Your email address will not be published.