Blitz (2011)

Jason Statham, wat ook je mening over hem is, je weet precies wat je van hem en de films waarin hij speelt kan verwachten. Blitz is daarop geen uitzondering. Als detective sergeant Tom Brant slaat hij meteen aan het begin al een aantal criminelen in elkaar. Een agent met een kort lontje die dan ook regelmatig in de clinch ligt met zijn superieuren. Zijn kennis en technieken zijn echter broodnodig wanneer er een gek rondloopt die agenten vermoord.

Hij moet samenwerken met Porter Nash (Paddy Considine), die niet heel erg populair is vanwege zijn geaardheid. Al snel wordt duidelijk wie degene is die de verwantwoordelijk is voor de moorden. De vraag is of het lukt om de moordenaar op tijd te pakken voordat de volgende agent slachtoffer van hem wordt.

Alhoewel Blitz een Jason Statham film is en Statham gewoon zoals gewoonlijk zichzelf is, is de ster van deze film toch echt Aidan Gillen (die de meesten zullen herkennen als burgemeester “Tommy” Carcetti in The Wire) als Blitz. Hij slaagt erin om zo’n gevaarlijke en onvoorspelbare psychopaat neer te zetten dat het herinneringen aan Heath Ledger uit The Dark Knight oproept. Hij gaat volledig in z’n rol op en is dan ook een waar genot om naar zijn acteerwerk te kijken. Als je op zoek bent naar een entertainende actiefilm dan maak je met Blitz geen verkeerde keuze.

Score: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.