Timecrimes (2007)

Héctor (Karra Elejalde) is samen met zijn vrouw bezig om hun nieuwe huis op te knappen en in te richten. Na het harde werken is het tijd om in de tuin te ontspannen en als Héctor met zijn verrekijker rond kijkt ziet hij iets vreemds in de bosjes rond het huis. Hij besluit op onderzoek uit te gaan en het is het begin van een verbijsterende ervaring die je als kijker een tijd zal bij blijven.

Los cronocrímenes, zoals deze film origineel heet, kan makkelijk worden vergeleken met een film als Primer. Ook hier is er sprake van tijdreizen, alleen gaat het hier om minuten in plaats van uren en zal je aan het eind van de film met een aantal onbeantwoorde vragen zitten. Toch is Time Crimes toegankelijker omdat het veel meer actiegericht is. Héctor lijkt namelijk getuige te zijn van een misdaad en komt langzaam achter de waarheid. Om er meer over te zeggen zou te veel van de verrassingen weghalen.

Tijdreizen resulteert vaak in paradoxen die maar moeilijk te begrijpen zijn en ook hier is dat het geval. Desondanks zal menig kijker tandenbijtend en vol verbazing blijven kijken en getrakteerd worden op een fantastische film waarbij de tijd zo voorbij vliegt.

Score: 9

2 reacties op “Timecrimes (2007)

  1. Pingback: Hamlet's Ghost (2014) - De Filmkijker

  2. Pingback: Top 10 Tijdreisfilms - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.