The Yellow Sea (2010)

Na zijn eerste zeer goede The Chaser is regisseur Hong-jin Na terug met The Yellow Sea. Is de film net zo sterk als zijn debuutfilm of was dat slechts een gelukstreffer?

Toen Korea werd binnengevallen door Japan vluchtten veel Koreanen naar China. Een groot gedeelte is daar blijven wonen, alhoewel de omstandigheden er een stuk slechter zijn dan in Zuid-Korea. Veel van deze Koreanen proberen echter weer terug te gaan. De vrouw van Ku-Nam (Ha Jung-woo), een taxi chauffeur, heeft de stap al gemaakt en zou daar gaan werken en regelmatig geld terugsturen naar Ku-Nam zodat hij uiteindelijk ook kan vertrekken.

Hij heeft echter nog steeds niets gehoord en maakt zich zorgen of ze niet vreemd is gegaan. Door z’n schulden en het verlies van z’n baan komt hij in aanraking met Myung-Ga (Kim Yun-Seok), leider van een criminele bende. Hij biedt hem de kans om naar Korea te gaan en veel geld te verdienen. Enige wat hij moet doen is iemand liquideren. Ku-Nam besluit, ondanks dat hij geen ervaring heeft, toch de bootreis naar Korea te maken.

Hij krijgt slechts een paar dagen om de aanslag te plegen en gebruikt deze effectief door zijn doel een paar dagen te bekijken. Helaas gaat niet alles volgens plan, mist hij zijn boot terug en zit hij vast in Zuid-Korea met zowel de politie als de Chinese mafia die achter hem aan zitten.

The Yellow Sea weet de spanning goed op te bouwen. Door zijn onervarenheid moet Ku-Nam snel oplossingen voor zijn problemen verzinnen en omdat hij een “every day” man is, is dat iets waardoor je als kijker met hem meeleeft. De film bevat veel actie en een aantal spectaculaire momenten. Hong-jin Na laat met deze film zien dat hij goede films kan maken en ik kan dan ook niet wachten op zijn volgende film.

Score: 9

3 reacties op “The Yellow Sea (2010)

  1. Pingback: Nameless Gangster (2012) « Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.