Attack the Block (2011)

Men neme een jongerenbende, een paar gangsters, een flatgebouw in een buitenwijk van Londen en wat buitenaardse wezens, deze mix je door elkaar en het resultaat is Attack the Block. Is het resultaat een bezoek aan de bioscoop waard?

Deze Engelse science fiction film geeft het genre een frisse impuls door de setting en de jonge hoofdrolspelers. De jongeren terroriseren de buurt, doen overvallen en kunnen niet wachten om voor de drugsbaas van het blok te werken. Wanneer ze bezig zijn een vrouw te overvallen komen ze in aanraking met een buitenaards wezen. Deze kunnen deze nog de baas, maar wanneer het aantal wezens ineens sterk stijgt zien ze zich genoodzaakt terug te trekken in hun flatgebouw en zich te bewapenen met keukenmessen, vuurwerk en andere huis-, tuin- en keukenartikelen. Het resulteert in een film vol met spanning, maar ook vol humor.

Met een budget van 9 miljoen pond is het een relatief goedkope film, maar het budget is goed gebruikt. De aliens zijn zo donker dat ze geen licht reflecteren (het enige wat je ziet is hun tanden), wat waarschijnlijk ook kosten heeft bespaard. De film is volop genieten en alhoewel de meeste acteurs tieners zijn gaan ze volledig in hun rollen op. Ze maken plezier met elkaar en ondersteunen elkaar ook als dat nodig is. Je gaat je al kijker deel van de groep voelen en hoopt dat ze deze situatie kunnen overleven.

Als je op zoek bent naar een originele film met buitenaardse wezens, dan is Attack the Block een aanrader.

Score: 9

Leave a Reply

Your email address will not be published.