Teenage Paparazzo (2010)

Adrian Grenier (die velen zullen kennen van de HBO-serie Entourage) is inmiddels een bekend gezicht in Hollywood. Met bekendheid komt ook de interesse van de roddelbladen en daarmee natuurlijk ook de vraag naar “pikante” foto’s. Grenier wordt dus regelmatig gevolgd door paparazzi. Op een gegeven moment ziet hij een jongen tussen de rest van de fotografen en hij besluit hem te benaderen. Het blijkt de 13-jarige Austin Visschedyk die al een tijdje het vak van paparazzo uitoefent en regelmatig laat in de straten van Los Angeles te vinden is waarbij achter elke kans aanzit om een goede foto te maken.
Grenier besluit Austin te volgen en zich in de wereld van de paparazzi te verdiepen.

Austin is zeker geen doorsnee kind te noemen. Alhoewel hij zich regelmatig verplaatst door middel van skateboard of gemotoriseerde step loopt hij met een grote camera om z’n nek waarvoor hij regelmatig weer nieuwe onderdelen koopt. Hij verdient voor een goede foto minstens 500 dollar en weet op die manier dus een aardig zakcentje te verdienen. Z’n ouders worden geïnterviewd en ze steunen hun zoon volledig. Hij krijgt priveles en hoeft daardoor niet dagelijks naar school toe. Zelf vertelt hij ook over het vak en zijn visie over z’n toekomst.

Grenier laat het hier echter niet alleen bij en kijkt verder dan naar alleen de maker van de foto, maar kijkt naar de markt van “celebrity pictures”. Hij bezoekt één van de bladen om te kijken hoe ze te werk gaan en wat voor hen belangrijk is bij een foto. Daarnaast praat hij met professoren om de obsessie van het publiek met bekenheden te begrijpen. De celebrities zelf komen ook aan het woord, zo geven onder andere Matt Damon, Paris Hilton, Alec Baldwin, Whoopi Goldberg, de cast van Entourage, Perez Hilton, Eva Longeria en Rosie O’Donnell hun visie over het bekend zijn en het feit dat er altijd camera’s op ze zijn gericht.

Door zijn grondige onderzoek in de wereld van de paparazzi weet Grenier een topdocumentaire af te leveren die een compleet beeld van het wereldje weet te geven. Het mooie is ook dat hij Austin een spiegel durft voor te houden en uiteindelijk tot overeenstemming te kunnen komen over hoe ze over elkaar denken.

Score: 9

Leave a Reply

Your email address will not be published.