Paul (2011)

Met Shaun of the Dead en Hot Fuzz hebben Simon Pegg en Nick Frost al laten zien dat ze een leuk duo vormen met veel chemie. Deze twee vrienden zijn nu weer terug met een science fiction film in de vorm van Paul.

Pegg en Frost spelen in Paul twee vrienden die sinds ze jong waren er van hebben gedroomd om een reis door Amerika te maken. Ze beginnen hun avontuur op de jaarlijkse Comic Con (één van de grootste beurzen ter wereld die in het teken staat van comics en films) en zijn van plan om daarna alle plekken langs te gaan waar ooit buitenaardse wezens gespot zijn. Het duurt niet lang voordat ze in aanraking komen met Paul (met de stem van Seth Rogen), die al tientallen jaren op aarde woont en diverse gebruiken over heeft genomen. Hij is ontsnapt uit de handen van de overheid, die naar hem op zoek zijn. Het is de basis voor een entertainende road movie waarbij het drietal wordt achtervolgd door een aantal agenten (gespeeld door Jason Bateman, Bill Hader en Joe Lo Truglio, waarbij de laatste twee hilarisch zijn).

Paul zit vol met verwijzingen naar andere science fiction films, zoals Star Trek, Star Wars, Close Encounters of the Third Kind, E.T. en Alien en is dus smullen voor de science fiction fan. Met veel humor en een prima acterende cast is Paul een leuke film die lekker wegkijkt.

Score: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.