Starz Inside: Fantastic Flesh (2008)

Praktische effecten lijken langzaam uit te sterven en vervangen te worden door CGI. Maakte de eerste Star Wars trilogie nog gebruik van miniaturen, in de tweede reeks speelden de acteurs in groene omgevingen, waarna vervolgens de rest uit de computer werd getoverd. Het resultaat is vaak dat CGI een stuk minder realistisch aanvoelt. Fantastic Flesh heeft als onderwerp de praktische kant van effecten en is een fascinerende blik in deze wereld.

De groten binnen de effecten wereld komen allemaal aan het woord en vertellen met veel passie over hun werk. Daarnaast komen er ook diverse regisseurs aan het woord zoals Tarantino, Rodriguez en Romero die met hetzelfde enthousiasme vertellen. Verschillende films komen nader aan bod zoals Cabin Fever, Death Proof, Planet Terror, From Dusk Till Dawn en diverse horror films.

Als deze documentaire één minpunt heeft is dat het niet langer is, want het is een onderwerp dat uren kan boeien, vooral met de passie waarmee iedereen er over vertelt.

Score: 9

Leave a Reply

Your email address will not be published.