Unknown (2011)

Dr. Martin Harris (Liam Neeson) bezoekt samen met zijn vrouw Liz (January Jones) Berlijn bezoeken om tijdens een biologie congres te spreken. Hij raakt echter betrokken bij een ongeluk en wanneer hij uit zijn coma ontwaakt gaat hij weer terug naar zijn hotel. Plotseling lijkt niemand hem meer te kennen, zelfs zijn eigen vrouw niet die getrouwd is met een man met dezelfde naam. Is Martin gek geworden of kan hij bewijs vinden die zijn identiteit bevestigt?

Marin eindigt op straat zonder een idee te hebben hoe hij zijn probleem moet aanpakken. Wanneer hij vervolgens ook nog eens in de gaten gehouden wordt lijkt hij z’n leven niet zeker. Hij besluit privé-detective Ernst Jurgen (een goede rol van Bruno Ganz die de meesten zullen kennen van zijn vertolking van Hitler in Die Untergang) in te huren om uit te zoeken wat er gaande is. Dat blijkt een stuk meer dan verwacht te zijn.

Als deze film met een andere film zou moeten worden vergeleken dan komen de Bourne films het dichtst in de buurt. Al is Liam Neeson een stuk ouder dan Matt Damon (hij is al bijna 60), hij laat zien dat hij dezelfde dingen kan (iets wat ook al duidelijk werd in Taken) en het eindresultaat mag er dan ook zijn. Unknown is een film met een hoop verrassingen en veel actie en bovenal een plezier om te kijken.

Score: 9

Leave a Reply

Your email address will not be published.