Gwoemul (2006)

Met Memories of Murder en Mother heeft regisseur Joon-ho Bong laten zien dat hij één van de besten uit Zuid-Korea is. Tussen deze films heeft hij Gwoemul gemaakt. Is Gwoemul (internationaal beter bekend als The Host), een monsterfilm (letterlijk) waarmee hij dit nogmaals bevestigt?

De setup van de film is simpel. In een mortuarium worden tientallen flessen met chemische stoffen die over de datum zijn in de gootsteen gegooid, waardoor deze stoffen direct in de Han rivier terecht komen. Het resultaat is dat er na een tijd plotseling een groot monster uit de rivier komt die paniek veroorzaakt. Het eet mensen op en iedereen in de buurt van de rivier lijkt z’n leven niet veilig.
Park Gang-Du (een fantastische rol van Kang-ho Song) ziet hoe zijn dochter door het monster wordt gepakt en het water ingesleurd. Hij laat het er niet bij zitten en gaat op zoek naar het monster, met de hoop dat z’n dochter nog leeft. De regering zet echter het gehele gebied af en zet iedereen in quarantaine die in de buurt van het monster is geweest, waardoor zijn zoektocht sterk bemoeilijkt wordt.

Gwoemul was een film dit me meteen wist te boeien. Het duurt niet lang voordat het monster verschijnt en vanaf dat moment is het nonstop actie en spanning. Het monster zelf is een lelijk beest dat er realistisch uit ziet (mede door de voortreffelijke special effects). Ik zat van begin tot einde op het puntje van m’n stoel en heb dan ook met volle teugen genoten van deze heerlijke monsterfilm. Een aanrader!

Score: 9

Eén reactie op “Gwoemul (2006)

  1. Pingback: The Attorney (2013) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.